Profiterol narancsos krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
16-18 db profiterolhoz:
- 7 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 0,5 dl tej
- 0,5 dl víz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Narancsos krémhez:
- 2-3 ek narancslekvár
- 25 dkg mascarpone
- 2 cs vaníliás cukor
- porcukor (ízlés szerint)
- 2 dl habtejszín
Csokoládé öntethez:
- 12,5 dkg csokoládé (legalább 60 %-os)
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tejet, a vizet, és a vajat melegítsük forráspontig. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a csipet sóval összekevert lisztet, majd alaposan keverjük össze.
Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett kisebb lángon pirítsuk 3-4 percig a tésztát, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.
A langyosra hűlt tésztához ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd robotgéppel keverjük mindegyikkel külön-külön simára a masszát.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd vízbe mártott kanállal tegyünk kisebb halmokat egymástól távolabb (hagyjunk köztük bőven helyet, mert sütés közben alaposan megfognak nőni).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép pirosra. Ezután zárjuk el a gázt, majd hagyjuk a csukott ajtajú sütőben még kb 30 percig. Végül nyissuk ki a sütőajtót és úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét keverjük simára a naracslekvárral, a vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a narancsos krémhez (apránként adjuk hozzá a habot, figyelve arra, nehogy túl folyós legyen a krém).
A teljesen kihűlt fánkok tetejét vágjuk le és töltsük meg az elkészült narancsos krémmel, majd a levágott tésztakalapot helyezzük a krém tetejére.
Tördeljük bele egy fém tálba a csokoládét, majd adjuk hozzá a tejszínt. Ezután gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd keverjük simára.
Tálaláskor helyezzük a megtöltött fánkokat tányérra, majd ízlés szerint csorgassuk meg a csokoládéval (a fánkot közvetlenül tálalás előtt töltsük csak meg, mert különben a krém eláztatja a tésztát!!!!).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »