Profiterol narancsos krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
16-18 db profiterolhoz:
- 7 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 0,5 dl tej
- 0,5 dl víz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Narancsos krémhez:
- 2-3 ek narancslekvár
- 25 dkg mascarpone
- 2 cs vaníliás cukor
- porcukor (ízlés szerint)
- 2 dl habtejszín
Csokoládé öntethez:
- 12,5 dkg csokoládé (legalább 60 %-os)
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tejet, a vizet, és a vajat melegítsük forráspontig. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a csipet sóval összekevert lisztet, majd alaposan keverjük össze.
Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett kisebb lángon pirítsuk 3-4 percig a tésztát, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.
A langyosra hűlt tésztához ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd robotgéppel keverjük mindegyikkel külön-külön simára a masszát.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd vízbe mártott kanállal tegyünk kisebb halmokat egymástól távolabb (hagyjunk köztük bőven helyet, mert sütés közben alaposan megfognak nőni).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép pirosra. Ezután zárjuk el a gázt, majd hagyjuk a csukott ajtajú sütőben még kb 30 percig. Végül nyissuk ki a sütőajtót és úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét keverjük simára a naracslekvárral, a vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a narancsos krémhez (apránként adjuk hozzá a habot, figyelve arra, nehogy túl folyós legyen a krém).
A teljesen kihűlt fánkok tetejét vágjuk le és töltsük meg az elkészült narancsos krémmel, majd a levágott tésztakalapot helyezzük a krém tetejére.
Tördeljük bele egy fém tálba a csokoládét, majd adjuk hozzá a tejszínt. Ezután gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd keverjük simára.
Tálaláskor helyezzük a megtöltött fánkokat tányérra, majd ízlés szerint csorgassuk meg a csokoládéval (a fánkot közvetlenül tálalás előtt töltsük csak meg, mert különben a krém eláztatja a tésztát!!!!).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »