Profiterol narancsos krémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
16-18 db profiterolhoz:
- 7 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 0,5 dl tej
- 0,5 dl víz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
Narancsos krémhez:
- 2-3 ek narancslekvár
- 25 dkg mascarpone
- 2 cs vaníliás cukor
- porcukor (ízlés szerint)
- 2 dl habtejszín
Csokoládé öntethez:
- 12,5 dkg csokoládé (legalább 60 %-os)
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tejet, a vizet, és a vajat melegítsük forráspontig. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a csipet sóval összekevert lisztet, majd alaposan keverjük össze.
Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett kisebb lángon pirítsuk 3-4 percig a tésztát, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.
A langyosra hűlt tésztához ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd robotgéppel keverjük mindegyikkel külön-külön simára a masszát.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd vízbe mártott kanállal tegyünk kisebb halmokat egymástól távolabb (hagyjunk köztük bőven helyet, mert sütés közben alaposan megfognak nőni).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép pirosra. Ezután zárjuk el a gázt, majd hagyjuk a csukott ajtajú sütőben még kb 30 percig. Végül nyissuk ki a sütőajtót és úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét keverjük simára a naracslekvárral, a vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a narancsos krémhez (apránként adjuk hozzá a habot, figyelve arra, nehogy túl folyós legyen a krém).
A teljesen kihűlt fánkok tetejét vágjuk le és töltsük meg az elkészült narancsos krémmel, majd a levágott tésztakalapot helyezzük a krém tetejére.
Tördeljük bele egy fém tálba a csokoládét, majd adjuk hozzá a tejszínt. Ezután gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd keverjük simára.
Tálaláskor helyezzük a megtöltött fánkokat tányérra, majd ízlés szerint csorgassuk meg a csokoládéval (a fánkot közvetlenül tálalás előtt töltsük csak meg, mert különben a krém eláztatja a tésztát!!!!).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









