Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Preckedli recept

Preckedli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 tasak sütőpor
    • csipet só
    • 20 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg zsír
    • 1 citrom leve és reszelt héja

    Tetejére:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek darált/durvára vágott törökmogyoró vagy dió

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. 1 órát a hűtőben pihentetjük.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Nagyméretű tepsiket kibélelünk sütőpapírral. Egy edénykében összekeverjük a cukrot a mogyoróval vagy dióval. Egy másik edénykében egy egész tojást kicsit felverünk.

    A tésztát elosztjuk, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Az egyik bucit kinyújtjuk (az eredeti recept szerint kb. 1 cm vastagra, én kb 0,5 cm-re nyújtom). Tetszőleges formákkal kiszaggatjuk a sütiket.

    Lekenjük tojással és meghintjük a cukros keverékkel. Tepsibe fektetjük, kicsi helyet hagyva a preckedlik között.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon hőlégkeveréssel, 15-20 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Légmentesen zárható fémdobozban tároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá