Preckedli recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Nagyméretű tepsiket kibélelünk sütőpapírral. Egy edénykében összekeverjük a cukrot a mogyoróval vagy dióval. Egy másik edénykében egy egész tojást kicsit felverünk.
A tésztát elosztjuk, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Az egyik bucit kinyújtjuk (az eredeti recept szerint kb. 1 cm vastagra, én kb 0,5 cm-re nyújtom). Tetszőleges formákkal kiszaggatjuk a sütiket.
Lekenjük tojással és meghintjük a cukros keverékkel. Tepsibe fektetjük, kicsi helyet hagyva a preckedlik között.
Előmelegített sütőben, 180 fokon hőlégkeveréssel, 15-20 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Légmentesen zárható fémdobozban tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »