Pöttyös mézes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg porcukor
- 1 evőkanál zsír
- 3 evőkanál méz
- 4 evőkanál tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 60 dkg liszt
Krém:
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál liszt
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- barack lekvár
Tetejére:
- 15 dkg ét vagy tejcsoki 3-4 ek olaj
Elkészítése:
Tészta:
A liszt kivételével egy fazékba tesszük a hozzávalókat és összemelegítjük. Végül belekeverjük a lisztet.
Kiborítjuk a tésztát és átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Egyikbe tetszés szerint kakaóport gyúrunk.
A két fehér lapot egyforma méretűre nyújtjuk és 200 fokon megsütjük.
A kakaós tésztából kilenc rudat sodrunk, akkorát mint a tepsi, amiben a lapokat sütöttük. Ezeket a rudakat is megsütjük.
Krém:
A tejben simára keverjük a pudingot, lisztet és felfőzzük. Amíg hűl, habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliával.
A két masszát összedolgozzuk és a lapokat a következőképpen megtöltjük.
Összeállítás:
Egy lapot megkenünk sárgabarack lekvárral, rátesszük a krém felét. Ráhelyezzük a kakaós rudakat, finoman belenyomjuk a krémbe. Rásimítjuk a krém másik felét. A második lapot is megkenjük lekvárral és fordítva (lekváros felével lefele) rátesszük a krémre.
Tetejét bevonjuk olvasztott, olajjal elkevert csokival. Másnap szeleteljük.