Vaníliás krémtúró recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 adaghoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dl tej
- 5-8 dkg cukor
- 1 csapott evőkanál vaníliás pudingpor (főzős) vagy kukoricakeményítő
- 1/2 rúd vanília magjai
- csipet só
- 25 dkg túró
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral, pudingporral és egy kevés tejjel alaposan elkeverjük (előzőleg a sárgákat a cukorral kissé habosítsuk ki).
A maradék tejet a vanília magjaival forraljuk fel. Ahogy forrt egyet, öntsük bele a sűrű masszát, majd addig keverjük, míg jó sűrű pudingot nem kapunk. Ezután hagyjuk kihűlni.
A túrót törjük át, majd öntsük hozzá a kihűlt vaníliás alapot és botmixerrel keverjük teljesen krémessé. Poharakba, tálakba adagolva hűtsük le.
Tálaláskor megszórhatjuk mazsolával, citromhéjjal vagy készíthetünk karamell/gyümölcs öntetet. Ha a túrót nem törjük át, illetve nem botmixerrel keverjük össze, darabos, rusztikus túrókrémet kapunk. Ha úgy szeretjük – szívünk joga – készítsük úgy!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »