Vaníliás krémtúró recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dl tej
- 5-8 dkg cukor
- 1 csapott evőkanál vaníliás pudingpor (főzős) vagy kukoricakeményítő
- 1/2 rúd vanília magjai
- csipet só
- 25 dkg túró
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral, pudingporral és egy kevés tejjel alaposan elkeverjük (előzőleg a sárgákat a cukorral kissé habosítsuk ki).
A maradék tejet a vanília magjaival forraljuk fel. Ahogy forrt egyet, öntsük bele a sűrű masszát, majd addig keverjük, míg jó sűrű pudingot nem kapunk. Ezután hagyjuk kihűlni.
A túrót törjük át, majd öntsük hozzá a kihűlt vaníliás alapot és botmixerrel keverjük teljesen krémessé. Poharakba, tálakba adagolva hűtsük le.
Tálaláskor megszórhatjuk mazsolával, citromhéjjal vagy készíthetünk karamell/gyümölcs öntetet. Ha a túrót nem törjük át, illetve nem botmixerrel keverjük össze, darabos, rusztikus túrókrémet kapunk. Ha úgy szeretjük – szívünk joga – készítsük úgy!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.