Raffaello pohárkrém recept
Hozzávalók kb 4 pohárhoz:
Fehércsokoládé ganache:
- 150 g fehércsokoládé
- 170 g tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
Kókusz mousse:
- 70 g mascarpone
- 40 g kókuszreszelék
Vaníliás tejszínhab:
- 200 g folyékony tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
- 90 g mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
Fehércsokoládés csorgatás:
- 110 g folyékony tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
- 100 g fehércsokoládé
Elkészítése:
Fehécsokoládé ganache:
A tejszínt és a csokoládét egy kisebb edényben vagy mikróban, több részletben összeolvasztjuk, majd minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
Kókusz mousse:
Az előzőleg elkészített és jól lehűtött fehércsoki ganache-hoz hozzáadjuk a mascarponét és az egészet jól kihabosítjuk. A végén finoman beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
Vaníliás tejszínhab:
Az összes hozzávalót tegyük egy tálba és 4-5 perc alatt, kézi habverővel, magas fokozaton verjünk belőle masszív krémet.
A kész krémet szedjük át egy csillagcsővel ellátott habzsákba és felhasználásig tegyük hűtőbe.
Fehércsokoládés csorgatás:
A csokit a tejszínnel összeolvasztjuk és kihűtjük.
Összeállítás:
A pohár aljába egy vékony réteg fehércsokit csorgatunk, erre egy réteg tejszínhab jön, a tejszínhabra kókusz mousse-t kanalazunk, erre egy újabb adag tejszínhab és végül a csorgatáshoz használt fehércsokival zárjuk a sort.
A tetejét tejszínhabbal, pirított kókoszreszelékkel vagy felezett raffaelloval díszíthetjük.