Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raffaello pohárkrém recept

Raffaello pohárkrém
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók kb 4 pohárhoz:
    Fehércsokoládé ganache:

    • 150 g fehércsokoládé
    • 170 g tejszín (30 %-os zsírtartalmú)

    Kókusz mousse:

    • 70 g mascarpone
    • 40 g kókuszreszelék

    Vaníliás tejszínhab:

    • 200 g folyékony tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
    • 90 g mascarpone
    • 2 evőkanál porcukor
    • 1 tk vaníliaaroma

    Fehércsokoládés csorgatás:

    • 110 g folyékony tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
    • 100 g fehércsokoládé

    Elkészítése:

    Fehécsokoládé ganache:

    A tejszínt és a csokoládét egy kisebb edényben vagy mikróban, több részletben összeolvasztjuk, majd minimum 4 órára hűtőbe tesszük.

    Kókusz mousse:

    Az előzőleg elkészített és jól lehűtött fehércsoki ganache-hoz hozzáadjuk a mascarponét és az egészet jól kihabosítjuk. A végén finoman beleforgatjuk a kókuszreszeléket.

    Vaníliás tejszínhab:

    Az összes hozzávalót tegyük egy tálba és 4-5 perc alatt, kézi habverővel, magas fokozaton verjünk belőle masszív krémet.

    A kész krémet szedjük át egy csillagcsővel ellátott habzsákba és felhasználásig tegyük hűtőbe.

    Fehércsokoládés csorgatás:

    A csokit a tejszínnel összeolvasztjuk és kihűtjük.

    Összeállítás:

    A pohár aljába egy vékony réteg fehércsokit csorgatunk, erre egy réteg tejszínhab jön, a tejszínhabra kókusz mousse-t kanalazunk, erre egy újabb adag tejszínhab és végül a csorgatáshoz használt fehércsokival zárjuk a sort.

    A tetejét tejszínhabbal, pirított kókoszreszelékkel vagy felezett raffaelloval díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá