Raffaello pohárkrém

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók kb 4 pohárhoz:
Fehércsokoládé ganache:

  • 150 g fehércsokoládé
  • 170 g tejszín (30 %-os zsírtartalmú)

Kókusz mousse:

  • 70 g mascarpone
  • 40 g kókuszreszelék

Vaníliás tejszínhab:

  • 200 g folyékony tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
  • 90 g mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 tk vaníliaaroma

Fehércsokoládés csorgatás:

  • 110 g folyékony tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
  • 100 g fehércsokoládé

Elkészítése:

Fehécsokoládé ganache:

A tejszínt és a csokoládét egy kisebb edényben vagy mikróban, több részletben összeolvasztjuk, majd minimum 4 órára hűtőbe tesszük.

Kókusz mousse:

Az előzőleg elkészített és jól lehűtött fehércsoki ganache-hoz hozzáadjuk a mascarponét és az egészet jól kihabosítjuk. A végén finoman beleforgatjuk a kókuszreszeléket.

Vaníliás tejszínhab:

Az összes hozzávalót tegyük egy tálba és 4-5 perc alatt, kézi habverővel, magas fokozaton verjünk belőle masszív krémet.

A kész krémet szedjük át egy csillagcsővel ellátott habzsákba és felhasználásig tegyük hűtőbe.

Fehércsokoládés csorgatás:

A csokit a tejszínnel összeolvasztjuk és kihűtjük.

Összeállítás:

A pohár aljába egy vékony réteg fehércsokit csorgatunk, erre egy réteg tejszínhab jön, a tejszínhabra kókusz mousse-t kanalazunk, erre egy újabb adag tejszínhab és végül a csorgatáshoz használt fehércsokival zárjuk a sort.

A tetejét tejszínhabbal, pirított kókoszreszelékkel vagy felezett raffaelloval díszíthetjük.