Hozzávalók kb 4 pohárhoz:
Fehércsokoládé ganache:
Kókusz mousse:
Vaníliás tejszínhab:
Fehércsokoládés csorgatás:
Elkészítése:
A tejszínt és a csokoládét egy kisebb edényben vagy mikróban, több részletben összeolvasztjuk, majd minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
Az előzőleg elkészített és jól lehűtött fehércsoki ganache-hoz hozzáadjuk a mascarponét és az egészet jól kihabosítjuk. A végén finoman beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
Az összes hozzávalót tegyük egy tálba és 4-5 perc alatt, kézi habverővel, magas fokozaton verjünk belőle masszív krémet.
A kész krémet szedjük át egy csillagcsővel ellátott habzsákba és felhasználásig tegyük hűtőbe.
A csokit a tejszínnel összeolvasztjuk és kihűtjük.
A pohár aljába egy vékony réteg fehércsokit csorgatunk, erre egy réteg tejszínhab jön, a tejszínhabra kókusz mousse-t kanalazunk, erre egy újabb adag tejszínhab és végül a csorgatáshoz használt fehércsokival zárjuk a sort.
A tetejét tejszínhabbal, pirított kókoszreszelékkel vagy felezett raffaelloval díszíthetjük.