Epres-csokis pannacotta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín (magas zsírtartalmú)
- 3 dl tej
- 4 evőkanál barna cukor
- 10 dkg fehér csokoládé
- 50 dkg eper
- 5 teáskanál zselatinpor
Elkészítése:
A tejet és a tejszínt 2 evőkanál cukorral felforraljuk, tűzről levéve kb 15 percet hagyjuk hűlni, majd beledobjuk a csokoládét, jól összedolgozzuk.
Egy tálkába teszünk 3 kiskanál zselatint és apránként adagoljuk hozzá a langyos csokoládés tejet, végül hozzáöntjük.
Négy poharat előkészítünk és a csokoládés tejet elosztjuk a poharakban, majd tojástartóba fektetjük és a hűtőbe tartjuk dermedésig.
Elkészítjük az epres réteget.
A jól megmosott eperből pár darabot félreteszünk a díszítéshez. a megmaradt epret 2 evőkanál cukorral pürésítjük, majd lassú tűzön összefőzzük, levéve langyosra hűtjük, és az előző módszerrel adagoljuk hozzá a 2 teáskanál zselatinport.
A poharakban megdermedt csokoládés masszára öntjük és a hűtőbe tovább dermesztjük. Ha az epres réteg is megdermedt akkor ha még maradt előzőleg a fehér masszából akkor kanalazhatunk a tetejére és ezzel zárjuk a poharakat, ha nem akkor is nagyon mutatós.
Tálaláskor, ízlés szerint dekorálva kínáljuk!