Epres-csokis pannacotta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín (magas zsírtartalmú)
- 3 dl tej
- 4 evőkanál barna cukor
- 10 dkg fehér csokoládé
- 50 dkg eper
- 5 teáskanál zselatinpor
Elkészítése:
A tejet és a tejszínt 2 evőkanál cukorral felforraljuk, tűzről levéve kb 15 percet hagyjuk hűlni, majd beledobjuk a csokoládét, jól összedolgozzuk.
Egy tálkába teszünk 3 kiskanál zselatint és apránként adagoljuk hozzá a langyos csokoládés tejet, végül hozzáöntjük.
Négy poharat előkészítünk és a csokoládés tejet elosztjuk a poharakban, majd tojástartóba fektetjük és a hűtőbe tartjuk dermedésig.
Elkészítjük az epres réteget.
A jól megmosott eperből pár darabot félreteszünk a díszítéshez. a megmaradt epret 2 evőkanál cukorral pürésítjük, majd lassú tűzön összefőzzük, levéve langyosra hűtjük, és az előző módszerrel adagoljuk hozzá a 2 teáskanál zselatinport.
A poharakban megdermedt csokoládés masszára öntjük és a hűtőbe tovább dermesztjük. Ha az epres réteg is megdermedt akkor ha még maradt előzőleg a fehér masszából akkor kanalazhatunk a tetejére és ezzel zárjuk a poharakat, ha nem akkor is nagyon mutatós.
Tálaláskor, ízlés szerint dekorálva kínáljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »