Créme brülée recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2,5 dl habtejszín
- 1 dl tej
- 50 gr kristálycukor
- 1 rúd vanília
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 evőkanál barna cukor
Elkészítése:
A tejszínt, a tejet és 25 gramm cukrot a vaníliarúddal együtt felforraljuk. Közben egy másik tálban a tojássárgákat 25 gramm cukorral kézi habverő segítségével simára keverjük.
Amikor a tej felforrt, kivesszük belőle a vaníliarudat, majd lassan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos keverékhez. Az egészet alaposan elkeverjük, hogy habos legyen a keverék. Ezt a folyékony krémet négy szuflétálba öntjük.
A tálakat egy magas falú tepsibe helyezzük, amit félig feltöltünk vízzel. A desszertet 120 ºC-ra előmelegített sütőben, légkeveréses üzemmódban 80-90 perc alatt sütjük meg. Akkor van kész, amikor a krém közepe is megszilárdult.
Miután kivettük a tálakat a vízből, hagyjuk őket teljesen kihűlni. Tálalás előtt egy evőkanál barna vagy kristálycukrot egyenletesen eloszlatunk a desszert tetején, majd konyhai fáklyával karamellizáljuk. Ha nincs fáklyánk, akkor forró grillsütőben is karamellizálhatjuk, de ügyeljünk, hogy ne égjen meg a cukor.
Megjegyzés:
Semmiképp se használjunk elektromos habverőt a tojásos keverékhez, mert túl sok levegőt juttatna bele, és a végeredmény nem lesz olyan selymes. Habverővel kézzel keverve éri el a kívánt textúrát, így a desszert sima és krémes marad.
Tipp:
Ez a házi crème brûlée tökéletes választás, ha egy elegáns és krémes desszerttel szeretnénk elkápráztatni a vendégeket vagy családot. A selymes vaníliás krém és a roppanós karamellizált cukorréteg izgalmas textúrákat kínál, amit egyszerűen elkészíthetünk otthon is.
A Créme brülée eredete a 17. századra vezethető vissza, és bár legtöbben francia desszertként ismerik, több ország is magáénak vallja. Spanyolországban katalán krém néven ismert, míg Angliában a Trinity College-ban is készítettek hasonló desszertet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »