Créme brülée recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2,5 dl habtejszín
- 1 dl tej
- 50 gr kristálycukor
- 1 rúd vanília
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 evőkanál barna cukor
Elkészítése:
A tejszínt, a tejet és 25 gramm cukrot a vaníliarúddal együtt felforraljuk. Közben egy másik tálban a tojássárgákat 25 gramm cukorral kézi habverő segítségével simára keverjük.
Amikor a tej felforrt, kivesszük belőle a vaníliarudat, majd lassan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos keverékhez. Az egészet alaposan elkeverjük, hogy habos legyen a keverék. Ezt a folyékony krémet négy szuflétálba öntjük.
A tálakat egy magas falú tepsibe helyezzük, amit félig feltöltünk vízzel. A desszertet 120 ºC-ra előmelegített sütőben, légkeveréses üzemmódban 80-90 perc alatt sütjük meg. Akkor van kész, amikor a krém közepe is megszilárdult.
Miután kivettük a tálakat a vízből, hagyjuk őket teljesen kihűlni. Tálalás előtt egy evőkanál barna vagy kristálycukrot egyenletesen eloszlatunk a desszert tetején, majd konyhai fáklyával karamellizáljuk. Ha nincs fáklyánk, akkor forró grillsütőben is karamellizálhatjuk, de ügyeljünk, hogy ne égjen meg a cukor.
Megjegyzés:
Semmiképp se használjunk elektromos habverőt a tojásos keverékhez, mert túl sok levegőt juttatna bele, és a végeredmény nem lesz olyan selymes. Habverővel kézzel keverve éri el a kívánt textúrát, így a desszert sima és krémes marad.
Tipp:
Ez a házi crème brûlée tökéletes választás, ha egy elegáns és krémes desszerttel szeretnénk elkápráztatni a vendégeket vagy családot. A selymes vaníliás krém és a roppanós karamellizált cukorréteg izgalmas textúrákat kínál, amit egyszerűen elkészíthetünk otthon is.
A Créme brülée eredete a 17. századra vezethető vissza, és bár legtöbben francia desszertként ismerik, több ország is magáénak vallja. Spanyolországban katalán krém néven ismert, míg Angliában a Trinity College-ban is készítettek hasonló desszertet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »