Créme brülée recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2,5 dl habtejszín
- 1 dl tej
- 50 gr kristálycukor
- 1 rúd vanília
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 evőkanál barna cukor
Elkészítése:
A tejszínt, a tejet és 25 gramm cukrot a vaníliarúddal együtt felforraljuk. Közben egy másik tálban a tojássárgákat 25 gramm cukorral kézi habverő segítségével simára keverjük.
Amikor a tej felforrt, kivesszük belőle a vaníliarudat, majd lassan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos keverékhez. Az egészet alaposan elkeverjük, hogy habos legyen a keverék. Ezt a folyékony krémet négy szuflétálba öntjük.
A tálakat egy magas falú tepsibe helyezzük, amit félig feltöltünk vízzel. A desszertet 120 ºC-ra előmelegített sütőben, légkeveréses üzemmódban 80-90 perc alatt sütjük meg. Akkor van kész, amikor a krém közepe is megszilárdult.
Miután kivettük a tálakat a vízből, hagyjuk őket teljesen kihűlni. Tálalás előtt egy evőkanál barna vagy kristálycukrot egyenletesen eloszlatunk a desszert tetején, majd konyhai fáklyával karamellizáljuk. Ha nincs fáklyánk, akkor forró grillsütőben is karamellizálhatjuk, de ügyeljünk, hogy ne égjen meg a cukor.
Megjegyzés:
Semmiképp se használjunk elektromos habverőt a tojásos keverékhez, mert túl sok levegőt juttatna bele, és a végeredmény nem lesz olyan selymes. Habverővel kézzel keverve éri el a kívánt textúrát, így a desszert sima és krémes marad.
Tipp:
Ez a házi crème brûlée tökéletes választás, ha egy elegáns és krémes desszerttel szeretnénk elkápráztatni a vendégeket vagy családot. A selymes vaníliás krém és a roppanós karamellizált cukorréteg izgalmas textúrákat kínál, amit egyszerűen elkészíthetünk otthon is.
A Créme brülée eredete a 17. századra vezethető vissza, és bár legtöbben francia desszertként ismerik, több ország is magáénak vallja. Spanyolországban katalán krém néven ismert, míg Angliában a Trinity College-ban is készítettek hasonló desszertet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »