Pityókás diós recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 7 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg dió (apróra vágott)
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek sárgabaracklekvár (kenéshez)
Diós krém:
- 20 dkg őrölt dió
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek tej
- 1 dl rum
Csokis krém:
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 tasak főzés nélküli csokoládés pudingpor
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A margarint kikeverjük a porcukorral és a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a kakaót, a lisztben elkevert sütőport, az apróra vágott diót, valamint a habbá vert tojások fehérjét.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Ha kihűlt, megkenjük a baracklekvárral.
Az őrölt diót a porcukorral, a vaníliás cukorral, tejjel és a rummal simára keverjük. Ezt a krémet rákenjük a lekvárral megkent tésztára.
A margarint a porcukorral kikeverjük. A főzés nélküli pudingport elkeverjük a tejjel, majd a két masszát összekeverjük. Ezt a krémet is rákenjük a másikra.
A tetejére olvasztott tortabevonót simítunk és megdermesztjük hűtőben.
Már csak az maradt hátra, hogy vízbe mártott késsel szeleteljük és várjuk a dicsérő szavakat!
Jó étvágyat!
Tipp:
A tésztához és a krémekhez adott vajat célszerű pár órával felhasználás előtt kivenni a hűtőből, így sokkal könnyebb lesz kikeverni a porcukorral!!