Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pityókás diós recept

Pityókás diós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 ek cukrozatlan kakaópor
    • 7 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 10 dkg dió (apróra vágott)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek sárgabaracklekvár (kenéshez)

    Diós krém:

    • 20 dkg őrölt dió
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek tej
    • 1 dl rum

    Csokis krém:

    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 dl tej
    • 1 tasak főzés nélküli csokoládés pudingpor

    Tetejére:

    • 10 dkg tortabevonó
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A margarint kikeverjük a porcukorral és a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a kakaót, a lisztben elkevert sütőport, az apróra vágott diót, valamint a habbá vert tojások fehérjét.

    Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

    Ha kihűlt, megkenjük a baracklekvárral.

    Az őrölt diót a porcukorral, a vaníliás cukorral, tejjel és a rummal simára keverjük. Ezt a krémet rákenjük a lekvárral megkent tésztára.

    A margarint a porcukorral kikeverjük. A főzés nélküli pudingport elkeverjük a tejjel, majd a két masszát összekeverjük. Ezt a krémet is rákenjük a másikra.

    A tetejére olvasztott tortabevonót simítunk és megdermesztjük hűtőben.

    Már csak az maradt hátra, hogy vízbe mártott késsel szeleteljük és várjuk a dicsérő szavakat!

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    A tésztához és a krémekhez adott vajat célszerű pár órával felhasználás előtt kivenni a hűtőből, így sokkal könnyebb lesz kikeverni a porcukorral!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá