Pityókás diós recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 7 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg dió (apróra vágott)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek sárgabaracklekvár (kenéshez)
Diós krém:
- 20 dkg őrölt dió
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek tej
- 1 dl rum
Csokis krém:
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 tasak főzés nélküli csokoládés pudingpor
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A margarint kikeverjük a porcukorral és a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a kakaót, a lisztben elkevert sütőport, az apróra vágott diót, valamint a habbá vert tojások fehérjét.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Ha kihűlt, megkenjük a baracklekvárral.
Az őrölt diót a porcukorral, a vaníliás cukorral, tejjel és a rummal simára keverjük. Ezt a krémet rákenjük a lekvárral megkent tésztára.
A margarint a porcukorral kikeverjük. A főzés nélküli pudingport elkeverjük a tejjel, majd a két masszát összekeverjük. Ezt a krémet is rákenjük a másikra.
A tetejére olvasztott tortabevonót simítunk és megdermesztjük hűtőben.
Már csak az maradt hátra, hogy vízbe mártott késsel szeleteljük és várjuk a dicsérő szavakat!
Jó étvágyat!
Tipp:
A tésztához és a krémekhez adott vajat célszerű pár órával felhasználás előtt kivenni a hűtőből, így sokkal könnyebb lesz kikeverni a porcukorral!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »