Pityókás diós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 7 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg dió (apróra vágott)
  • 4 tojás
  • 7 ek sárgabaracklekvár (kenéshez)

Diós krém:

  • 20 dkg őrölt dió
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek tej
  • 1 dl rum

Csokis krém:

  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 tasak főzés nélküli csokoládés pudingpor

Tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A margarint kikeverjük a porcukorral és a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a kakaót, a lisztben elkevert sütőport, az apróra vágott diót, valamint a habbá vert tojások fehérjét.

Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Ha kihűlt, megkenjük a baracklekvárral.

Az őrölt diót a porcukorral, a vaníliás cukorral, tejjel és a rummal simára keverjük. Ezt a krémet rákenjük a lekvárral megkent tésztára.

A margarint a porcukorral kikeverjük. A főzés nélküli pudingport elkeverjük a tejjel, majd a két masszát összekeverjük. Ezt a krémet is rákenjük a másikra.

A tetejére olvasztott tortabevonót simítunk és megdermesztjük hűtőben.

Már csak az maradt hátra, hogy vízbe mártott késsel szeleteljük és várjuk a dicsérő szavakat!

Jó étvágyat!

Tipp:

A tésztához és a krémekhez adott vajat célszerű pár órával felhasználás előtt kivenni a hűtőből, így sokkal könnyebb lesz kikeverni a porcukorral!!