Piskótatekercs zabpehelylisztből recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek víz
- 4 ek eritrit
- 5 ek (GM) zabpehelyliszt
- lekvár a töltéshez
- porcukor a tetejére
Elkészítése:
A tojásokat ketté szétválasztjuk. A sárgákat az eritrittel habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet és a lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.
Sütőpapírral bélelt, gáztepsibe öntjük, elsimítjuk és 170 fokos, légkeveréses sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
A papírt lehúzzuk róla. Hagyjuk kihűlni, majd lekvárral megkenjük és a sütőpapír segítségével feltekerjük.
Szeletekre vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »