Piskótatekercs zabpehelylisztből recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek víz
- 4 ek eritrit
- 5 ek (GM) zabpehelyliszt
- lekvár a töltéshez
- porcukor a tetejére
Elkészítése:
A tojásokat ketté szétválasztjuk. A sárgákat az eritrittel habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet és a lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.
Sütőpapírral bélelt, gáztepsibe öntjük, elsimítjuk és 170 fokos, légkeveréses sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
A papírt lehúzzuk róla. Hagyjuk kihűlni, majd lekvárral megkenjük és a sütőpapír segítségével feltekerjük.
Szeletekre vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »