Piskótatekercs recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók egy kb 30*40 cm-es tepsihez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 cs sütőpor
- házi sárgabaracklekvár
- porcukor
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.
Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütünk.
Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk és megkenjük házi sárgabarack lekvárral. A piskótát a konyharuha segítségével feltekerjük és hagyjuk kihálni.
Amikor kihűlt porcukorral megszórjuk a tetejét és szeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.