Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu piskótatekercs recept

Tiramisu piskótatekercs
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
  • Hozzávalók

    A piskótához

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál cukor
    • 5 evőkanál liszt
    • csipet só

    A krémhez

    • 25 dkg mascarpone
    • 8 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 teáskanál instant kávé
    • 2 dl tejszín

    Továbbá

    • kb. 1 dl eszpresszó
    • 2-3 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál rumaroma
    • kakaópor a szóráshoz

    Elkészítés

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy kb. 30 × 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.

    A tojásokat a cukorral és a csipet sóval fehéredésig, jó habosra verjük. Az átszitált lisztet óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a tepsibe simítjuk, majd 15–18 perc alatt megsütjük.

    A megsült piskótát deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy tiszta konyharuhára fordítjuk, és a ruhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.

    Közben a forró eszpresszóban elkeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk a rumaromát, és hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a mascarponét, a cukrot, a vaníliás cukrot, az instant kávét és a tejszínt egy tálba tesszük, majd kézi mixerrel közepes fokozaton habosra keverjük.

    A kihűlt piskótát óvatosan kicsavarjuk, egyenletesen meglocsoljuk a kihűlt rumos kávéval. Körülbelül 10 perc után rákenjük a krémet, majd újra feltekerjük. Sütőpapírba csomagolva 3-4 órára hűtőbe tesszük.

    Tálalás előtt kakaóporral megszórjuk, majd szeletekre vágva kínáljuk.

    Tipp

    Ha határozottabb kávéízt szeretnénk, a krémbe még kevés instant kávé keverhető. A tekercs másnapra még jobban összeérik, ezért előző nap is elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek