Hozzávalók
A piskótához
A krémhez
Továbbá
Elkészítés
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy kb. 30 × 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tojásokat a cukorral és a csipet sóval fehéredésig, jó habosra verjük. Az átszitált lisztet óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a tepsibe simítjuk, majd 15–18 perc alatt megsütjük.
A megsült piskótát deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy tiszta konyharuhára fordítjuk, és a ruhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
Közben a forró eszpresszóban elkeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk a rumaromát, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a mascarponét, a cukrot, a vaníliás cukrot, az instant kávét és a tejszínt egy tálba tesszük, majd kézi mixerrel közepes fokozaton habosra keverjük.
A kihűlt piskótát óvatosan kicsavarjuk, egyenletesen meglocsoljuk a kihűlt rumos kávéval. Körülbelül 10 perc után rákenjük a krémet, majd újra feltekerjük. Sütőpapírba csomagolva 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt kakaóporral megszórjuk, majd szeletekre vágva kínáljuk.
Ha határozottabb kávéízt szeretnénk, a krémbe még kevés instant kávé keverhető. A tekercs másnapra még jobban összeérik, ezért előző nap is elkészíthető.