Tiramisu piskótatekercs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Tiramisu piskótatekercs

Hozzávalók

A piskótához

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • csipet só

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál instant kávé
  • 2 dl tejszín

Továbbá

  • kb. 1 dl eszpresszó
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál rumaroma
  • kakaópor a szóráshoz

Elkészítés

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy kb. 30 × 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A tojásokat a cukorral és a csipet sóval fehéredésig, jó habosra verjük. Az átszitált lisztet óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a tepsibe simítjuk, majd 15–18 perc alatt megsütjük.

A megsült piskótát deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy tiszta konyharuhára fordítjuk, és a ruhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.

Közben a forró eszpresszóban elkeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk a rumaromát, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a mascarponét, a cukrot, a vaníliás cukrot, az instant kávét és a tejszínt egy tálba tesszük, majd kézi mixerrel közepes fokozaton habosra keverjük.

A kihűlt piskótát óvatosan kicsavarjuk, egyenletesen meglocsoljuk a kihűlt rumos kávéval. Körülbelül 10 perc után rákenjük a krémet, majd újra feltekerjük. Sütőpapírba csomagolva 3-4 órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt kakaóporral megszórjuk, majd szeletekre vágva kínáljuk.

Tipp

Ha határozottabb kávéízt szeretnénk, a krémbe még kevés instant kávé keverhető. A tekercs másnapra még jobban összeérik, ezért előző nap is elkészíthető.