Rumos-meggyes krémes piskótatekercs recept

- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg finom liszt
- 2 csapott evőkanál kakaó
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 8 ek meleg víz
- 1 ek olaj
- 1 ek rum
- 3 dl tej
- 3 csapott ek liszt
- 10 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 2 ek rum
- 4 ek fejtett meggybefőtt
Elkészítése:
Piskóta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy pici sóval kemény habot verünk, majd félretesszük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd szakaszosan hozzáadjuk a meleg vizet, az olajat és a rumot.
Ezek után apránként beleszórjuk a lisztes keveréket, jól összekeverjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásfehérje habot is.
Az egészet szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
Ha megsült rögtön kivesszük, lehúzzuk róla a papírt és még melegen egy konyharuha segítségével feltekerjük.
Krém:
A lisztet elkeverjük 1 dl tejjel, majd a maradék tejet feltesszük forrni. Ha felforrt hozzáöntjük a lisztes tejet és sűrűre főzzük.
Egy másik edényben a kissé megpuhított vajat (30 másodperc mikróban) jól kidolgozzuk a porcukorral és a rummal, majd ha kihűlt a a lisztes keverékünk összekeverjük a kettőt.
Összeállítás:
A piskótát megkenjük a krémmel, megszórjuk a meggyel, amit egy kicsit belenyomkodunk a krémbe, majd feltekerjük.
Ha marad krémünk, bevonjuk vele a külsejét is.
A sütőpapíron maradt, megszáradt morzsával szórjuk meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »