Rumos-meggyes krémes piskótatekercs recept

- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg finom liszt
- 2 csapott evőkanál kakaó
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 8 ek meleg víz
- 1 ek olaj
- 1 ek rum
- 3 dl tej
- 3 csapott ek liszt
- 10 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 2 ek rum
- 4 ek fejtett meggybefőtt
Elkészítése:
Piskóta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy pici sóval kemény habot verünk, majd félretesszük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd szakaszosan hozzáadjuk a meleg vizet, az olajat és a rumot.
Ezek után apránként beleszórjuk a lisztes keveréket, jól összekeverjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásfehérje habot is.
Az egészet szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
Ha megsült rögtön kivesszük, lehúzzuk róla a papírt és még melegen egy konyharuha segítségével feltekerjük.
Krém:
A lisztet elkeverjük 1 dl tejjel, majd a maradék tejet feltesszük forrni. Ha felforrt hozzáöntjük a lisztes tejet és sűrűre főzzük.
Egy másik edényben a kissé megpuhított vajat (30 másodperc mikróban) jól kidolgozzuk a porcukorral és a rummal, majd ha kihűlt a a lisztes keverékünk összekeverjük a kettőt.
Összeállítás:
A piskótát megkenjük a krémmel, megszórjuk a meggyel, amit egy kicsit belenyomkodunk a krémbe, majd feltekerjük.
Ha marad krémünk, bevonjuk vele a külsejét is.
A sütőpapíron maradt, megszáradt morzsával szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »