Rumos-meggyes krémes piskótatekercs recept
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg porcukor
- 10 dkg finom liszt
- 2 csapott evőkanál kakaó
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 8 ek meleg víz
- 1 ek olaj
- 1 ek rum
- 3 dl tej
- 3 csapott ek liszt
- 10 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 2 ek rum
- 4 ek fejtett meggybefőtt
Elkészítése:
Piskóta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy pici sóval kemény habot verünk, majd félretesszük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd szakaszosan hozzáadjuk a meleg vizet, az olajat és a rumot.
Ezek után apránként beleszórjuk a lisztes keveréket, jól összekeverjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásfehérje habot is.
Az egészet szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
Ha megsült rögtön kivesszük, lehúzzuk róla a papírt és még melegen egy konyharuha segítségével feltekerjük.
Krém:
A lisztet elkeverjük 1 dl tejjel, majd a maradék tejet feltesszük forrni. Ha felforrt hozzáöntjük a lisztes tejet és sűrűre főzzük.
Egy másik edényben a kissé megpuhított vajat (30 másodperc mikróban) jól kidolgozzuk a porcukorral és a rummal, majd ha kihűlt a a lisztes keverékünk összekeverjük a kettőt.
Összeállítás:
A piskótát megkenjük a krémmel, megszórjuk a meggyel, amit egy kicsit belenyomkodunk a krémbe, majd feltekerjük.
Ha marad krémünk, bevonjuk vele a külsejét is.
A sütőpapíron maradt, megszáradt morzsával szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









