Rumos-meggyes krémes piskótatekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg finom liszt
  • 2 csapott evőkanál kakaó
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 8 ek meleg víz
  • 1 ek olaj
  • 1 ek rum
Krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 csapott ek liszt
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 2 ek rum
  • 4 ek fejtett meggybefőtt

Elkészítése:

Piskóta:

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy pici sóval kemény habot verünk, majd félretesszük.

A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd szakaszosan hozzáadjuk a meleg vizet, az olajat és a rumot.

Ezek után apránként beleszórjuk a lisztes keveréket, jól összekeverjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásfehérje habot is.

Az egészet szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.

Ha megsült rögtön kivesszük, lehúzzuk róla a papírt és még melegen egy konyharuha segítségével feltekerjük.

Krém:

A lisztet elkeverjük 1 dl tejjel, majd a maradék tejet feltesszük forrni. Ha felforrt hozzáöntjük a lisztes tejet és sűrűre főzzük.

Egy másik edényben a kissé megpuhított vajat (30 másodperc mikróban) jól kidolgozzuk a porcukorral és a rummal, majd ha kihűlt a a lisztes keverékünk összekeverjük a kettőt.

Összeállítás:

A piskótát megkenjük a krémmel, megszórjuk a meggyel, amit egy kicsit belenyomkodunk a krémbe, majd feltekerjük.

Ha marad krémünk, bevonjuk vele a külsejét is.

A sütőpapíron maradt, megszáradt morzsával szórjuk meg.