Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy pici sóval kemény habot verünk, majd félretesszük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd szakaszosan hozzáadjuk a meleg vizet, az olajat és a rumot.
Ezek után apránként beleszórjuk a lisztes keveréket, jól összekeverjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásfehérje habot is.
Az egészet szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
Ha megsült rögtön kivesszük, lehúzzuk róla a papírt és még melegen egy konyharuha segítségével feltekerjük.
A lisztet elkeverjük 1 dl tejjel, majd a maradék tejet feltesszük forrni. Ha felforrt hozzáöntjük a lisztes tejet és sűrűre főzzük.
Egy másik edényben a kissé megpuhított vajat (30 másodperc mikróban) jól kidolgozzuk a porcukorral és a rummal, majd ha kihűlt a a lisztes keverékünk összekeverjük a kettőt.
A piskótát megkenjük a krémmel, megszórjuk a meggyel, amit egy kicsit belenyomkodunk a krémbe, majd feltekerjük.
Ha marad krémünk, bevonjuk vele a külsejét is.
A sütőpapíron maradt, megszáradt morzsával szórjuk meg.