Habkönnyű japán piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 18 centi átmérőjű formához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 100 gr finomliszt (süteményliszt)
- 100 gr vaj
- 100 gr cukor
- 100 gr tej
- 1 tk vanília aroma
Elkészítése:
A vajat a tejjel egy lábasban összemelegítjük.
Robotgép táljába szitáljuk a lisztet, majd hozzáöntjük az összemelegített keveréket.
Elindítjuk a keverést, majd hozzáadjuk a vanília aromát, és egyesével a tojások sárgájait.
A tojásfehérjéket alacsony fordulaton elkezdjük kihabosítani, majd apró adagokban hozzákeverjük a cukrot. Nem túl kemény habbá verjük.
Ezután hozzáadjuk a sárga masszát, majd egy spatulával óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe.
A formánkat, ami nem kapcsos (lehet szögletes is) kívülről alufóliával beborítjuk, belül vékonyan kikenjük olajjal vagy margarinnal, beleszabjuk az aljába és az oldalára is a sütőpapírt, majd beleöntjük és elegyengetjük a masszát.
Egy magasabb falú tepsibe állítjuk, amibe a formánk köré forró vizet (legalább 80 fok) öntünk úgy, hogy legalább a formánk alsó harmadáig érjen.
150 fokon 60 percig sütjük ezt a szépséget, majd még melegen kiemelhetjük a formából ha nem bírunk várni és szeletelhetjük is egy recés késsel.
Nálunk önmagában elfogyott az egész! Nem kellett erre semmilyen szlötyi. 🙂
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










