Habkönnyű japán piskóta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 18 centi átmérőjű formához:

  • 6 tojás
  • 100 gr finomliszt (süteményliszt)
  • 100 gr vaj
  • 100 gr cukor
  • 100 gr tej
  • 1 tk vanília aroma

Elkészítése:

A vajat a tejjel egy lábasban összemelegítjük.

Robotgép táljába szitáljuk a lisztet, majd hozzáöntjük az összemelegített keveréket.

Elindítjuk a keverést, majd hozzáadjuk a vanília aromát, és egyesével a tojások sárgájait.

A tojásfehérjéket alacsony fordulaton elkezdjük kihabosítani, majd apró adagokban hozzákeverjük a cukrot. Nem túl kemény habbá verjük.

Ezután hozzáadjuk a sárga masszát, majd egy spatulával óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe.

A formánkat, ami nem kapcsos (lehet szögletes is) kívülről alufóliával beborítjuk, belül vékonyan kikenjük olajjal vagy margarinnal, beleszabjuk az aljába és az oldalára is a sütőpapírt, majd beleöntjük és elegyengetjük a masszát.

Egy magasabb falú tepsibe állítjuk, amibe a formánk köré forró vizet (legalább 80 fok) öntünk úgy, hogy legalább a formánk alsó harmadáig érjen.

150 fokon 60 percig sütjük ezt a szépséget, majd még melegen kiemelhetjük a formából ha nem bírunk várni és szeletelhetjük is egy recés késsel.

Nálunk önmagában elfogyott az egész! Nem kellett erre semmilyen szlötyi. 🙂