Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsokoládés-mákos kocka recept

Fehércsokoládés-mákos kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Mákos tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 ek kanálkristálycukor
    • 50 g darált mák
    • 1 ek rétesliszt
    • 1 ek rum
    • 1 kk sütőpor

    Fehér tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 ek kristálycukor
    • 3 ek búza finomliszt
    • 2 ekolaj
    • 1 ek rum
    • 1 kk sütőpor

    Krém:

    • 700 ml tej
    • 200 g fehércsokoládé
    • 100 g kristálycukor
    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 2 ek búza finomliszt
    • 250 ml habtejszín
    • 1 csomag zselatinfix

    Elkészítése:

    A sütőt 160 fokra előmelegítjük, majd a tepsit sütőpapírral kibélelünk.

    Elkészítjük a mákos tésztát: a tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a liszt, mák és sütőpor keverékét. Ezután ízlés szerint rummal ízesíthetjük.

    A tészta felét a tepsibe öntjük és megsütjük. A másik lapot is ugyanígy megsütjük, így lesz két mákos lapunk.

    Elkészítjük a fehér tésztát: a tojások fehérjét a cukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadjuk a rumot és az olajat, alaposan elkeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tésztát 160 fokon 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha a széle már elválik a tepsi oldalától.

    Elkészítjük a krémet. A tejet egy edénybe tesszük, beletörjük a csokoládét, majd felmelegítjük és megvárjuk, míg a csokoládé felolvad.

    Egy másik tálban a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd egy kevés forró tejet öntünk hozzá. Folyamatos kevergetés mellett belekeverjük a pudingporral elkevert lisztet, majd az egész masszát hozzáadjuk a csokoládés tejhez. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A kész krémet levesszük a tűzről, majd háztartási fóliával letakarjuk és kihűtjük.

    Amíg a krém hűl, a habtejszínhez hozzáadjuk a zselatint, habosra verjük és belekeverjük a krémbe, majd az egészet 3 részre osztjuk.

    Kezdhetjük a rétegezést. A mákos lapra rákenünk egy réteg krémet, elegyengetjük, erre kerül a fehér tészta, ezt is megkenjük a krémmel, rátesszük a második mákos tésztát, végül ezt is megkenjük a krémmel.

    A tetejét darált mákkal megszórjuk, majd legalább három órára hűtőszekrénybe tesszük.

    Ezután a süteményt felszeleteljük, majd tálaljuk. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá