Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonylekváros, csokis piskóta recept

Áfonylekváros, csokis piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 tasak sütőpor

    Krém:

    • 1 üveg áfonya lekvár (vagy másmilyen ízű)

    Bevonás:

    • 2 tábla étcsokoládé (200 g)
    • 3 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral kemény habbá verjük fehéredésig kb 10 perc alatt.

    A sütőporral elkevert lisztet apránként hozzákeverjük.

    Egy nagy gáztepsit kizsírozunk és lisztezünk, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 160 fokon készre sütjük.

    Ha kész, sütőpapírra borítva még melegen feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

    Ezután áfonya lekvárral megkenjük, feltekerve rácsra tesszük és a vízgőz felett felolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval bevonjuk.

    Ha a csoki megdermedt, akkor forró vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá