Áfonylekváros, csokis piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Áfonylekváros, csokis piskóta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 tasak sütőpor

Krém:

  • 1 üveg áfonya lekvár (vagy másmilyen ízű)

Bevonás:

  • 2 tábla étcsokoládé (200 g)
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral kemény habbá verjük fehéredésig kb 10 perc alatt.

A sütőporral elkevert lisztet apránként hozzákeverjük.

Egy nagy gáztepsit kizsírozunk és lisztezünk, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 160 fokon készre sütjük.

Ha kész, sütőpapírra borítva még melegen feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

Ezután áfonya lekvárral megkenjük, feltekerve rácsra tesszük és a vízgőz felett felolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval bevonjuk.

Ha a csoki megdermedt, akkor forró vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk.