Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns kosárkák (sajtos-sonkás-baconos) recept

Pikáns kosárkák (sajtos-sonkás-baconos)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    (kb.15 darabhoz)

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél kávéskanál só
    • 1 lilahagyma
    • 7-8 dkg bacon
    • 5 dkg sonka
    • 10-15 dkg sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál főzőtejszín
    • édes-nemes paprika (őrölt)
    • őrölt fekete bors

    Elkészítése:

    A lisztből, a vajból, a tojásból és a sóból omlós tésztát gyúrok. Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetem addig, amíg elkészítem a tölteléket.

    A hagymát és a szalonnát apró kockákra vágom. A szalonnát ropogósra sütöm egy serpenyőben, majd 1 percig forgatom benne a hagymát is – leveszem a tűzhelyről.

    A sonkát és a sajtot apró kockákra vágom. A tojást és a tejszínt összekeverem, ízesítem a pirospaprikával, sóval és a borssal. (a sót annak megfelelően teszem bele, hogy mennyire sós a szalonna és milyen fajta sajtot használok) Belekeverem a tejszínes masszába a sonkát, a sajtot és a szalonnás-hagymás keveréket is.

    A kosárka formákat margarinnal vagy vajjal kikenem, a tésztát kinyújtom kb. 4 mm vastagra és egy kb. 8 cm-es átmérőjű kerek szaggatóval kiszaggatom (ennek híján pohárral is lehet). A kerek lapokat a kivajazott formákba nyomkodom, és mindegyikbe teszek tölteléket.

    A formákat tepsire helyezem, és előmelegített 190 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütöm. (a sütési idő sütőfüggő) Amikor megsültek a kosárkák, még 5-10 percig a formában hagyom hűlni, majd óvatosan kiborítom belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá