Pihentetés nélküli, francia macaron recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 g
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 50 g kristálycukor
- 50 g mandulaliszt
- 50 g porcukor
- csipet só
- pár csepp citromlé
Elkészítése:
A sütés megkezdése előtt pár órával vegyük ki a hűtőből a tojásfehérjét, hogy ne legyen hideg.
A mandulalisztet és a porcukrot együtt egy sűrű szitán szitáljuk át és keverjük jól össze.
A szobahőmérsékletű tojásfehérjéhez adjuk hozzá a sót és kezdjük el közepes fokozaton habosítani. Közben 2-3 részletben adjuk hozzá a kristálycukrot. Amikor már elolvadt a cukor és a hab is habcsók állagú, akkor hozzáadjuk a citromlevet és magasabb fokozaton még 1 percig habosítjuk.
Ezután dolgozzuk a habba a porcukros-mandulás keveréket és ha szeretnénk, akkor itt színezhetjük a masszát. Én ezt is géppel oldottam meg. A száraz hozzávalók felét és a színezéket (gél vagy por állagú) hozzáadtam a habhoz és géppel alacsony fokozaton beledolgoztam, majd a másik felét is éppen csak, nehogy túlkeverjem.
Ezután spatulával átkeverjük a masszát ellenőrizve az állagát. Akkor jó, ha szép folyamatosan, szalagszerűen, lávaszerűen folyik le róla.
Ekkor egy kör alakú kinyomófejjel ellátott habzsákba szedjük a masszát és tetszőleges átmérőjű, egyforma köröket nyomunk a szilikonos sütőpapírra (én a sütőpapírt már eleve a tepsi hátára teszem és akkor már kinyomás után nem kell mozgatni sem a formázott macaronokat).
Alsó-felső sütéssel 140 fokon kb 28-30 perc alatt megsütjük. Ha nem egyenletesen süt a sütőnk, akkor hőlégkeveréssel süssük 125 fokon úgyanúgy kb 28-30 percig (legalább is az én sütőmben kellett ennyi idő).
A töltelék nálam most: sós karamell, fehércsoki-joghurt, narancs-étcsoki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »