Pihe puha omlós kuglóf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 250 g porcukor
- 250 g finomliszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 cs sütőpor
- rumaroma (vagy pár csepp rum)
- zsemlemorzsa
- vaj
Elkészítése:
A tojasokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csiptnyi sóval.
A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi hozzávalót. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét egy fakanál vagy habverő segítségével belekeverjük. Ezt nem mixerezem, hogy a tészta szép levegős legyen.
A kuglófformát jól kikenjük vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a tésztát (a tészta felébe keverhetünk 2 kanál kakaóport is, így 2 színű kuglófot kapunk).
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbáig).
Ha kész porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Sütés előtt a tésztát még megszórhatjuk dióval vagy keverhetünk hozzá például mazsolát is.
Isteni finom omlós és puha még másnap is, feltéve ha marad ☺️
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










