Pihe puha omlós kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g porcukor
- 250 g finomliszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 cs sütőpor
- rumaroma (vagy pár csepp rum)
- zsemlemorzsa
- vaj
Elkészítése:
A tojasokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csiptnyi sóval.
A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi hozzávalót. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét egy fakanál vagy habverő segítségével belekeverjük. Ezt nem mixerezem, hogy a tészta szép levegős legyen.
A kuglófformát jól kikenjük vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a tésztát (a tészta felébe keverhetünk 2 kanál kakaóport is, így 2 színű kuglófot kapunk).
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbáig).
Ha kész porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Sütés előtt a tésztát még megszórhatjuk dióval vagy keverhetünk hozzá például mazsolát is.
Isteni finom omlós és puha még másnap is, feltéve ha marad ☺️
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »