Pihe puha omlós kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g porcukor
- 250 g finomliszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 cs sütőpor
- rumaroma (vagy pár csepp rum)
- zsemlemorzsa
- vaj
Elkészítése:
A tojasokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csiptnyi sóval.
A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi hozzávalót. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét egy fakanál vagy habverő segítségével belekeverjük. Ezt nem mixerezem, hogy a tészta szép levegős legyen.
A kuglófformát jól kikenjük vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a tésztát (a tészta felébe keverhetünk 2 kanál kakaóport is, így 2 színű kuglófot kapunk).
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbáig).
Ha kész porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Sütés előtt a tésztát még megszórhatjuk dióval vagy keverhetünk hozzá például mazsolát is.
Isteni finom omlós és puha még másnap is, feltéve ha marad ☺️
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »