Perec fahéjas cukorral, sütőtökkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 3 dl víz
- 2 ek méz
- 2,5 dkg élesztő
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg kanadai sütőtök püré
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék (elhagyható)
Szódás fürdő:
- 1,5 l víz
- 3 ek szódabikarbóna
Szórás:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 ek fahéj
Elkészítése:
Langyos vízbe beletesszük a mézet, majd az élesztőt belemorzsolva felfuttatjuk benne.
A lisztet, sót, mézes fűszert elkeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a pürét, majd lágy tésztává gyúrjuk. Fontos, hogy ne legyen ragadós, de lágy maradjon!
A tésztát meleg helyen kb 30 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk, kicsit kinyomkodjuk belőle a levegőt. Kb 12 egyenlő részre osztjuk. A kis részeket egyenéknt kb 40 cm-es rudakká sodorjuk, majd perec formára hajtjuk.
A kész pereceket újabb 15 percig pihentetjük.
Irány a fürdő! Egy magasabb lábasba feltesszük a vizet forralni, majd beletesszük a szódabikarbónát. Vigyázzunk, mert forrásban felhabzik, és ki is futhat! Óvatosan bánjunk vele!
Egyesével 30 másodpercre beletesszük a fürdőbe a pereceket. Szűrőlapáttal kivesszük, szalvétára tesszük, lecsöpögtetjük.
Amikor megszikkadtak, sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a pereceket, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, 15-20 perc múlva, amikor szép barnára sültek, kivesszük.
A szórás következik. A vajat megmelegítjük, de csak annyira, hogy folyós legyen (nem kell forralni!).
A cukrot és a fahéjat összekeverjük. A pereceket, amikor langyosak, ecsettel lekenjük a vajjal és fahéjas cukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »