Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Perec fahéjas cukorral, sütőtökkel recept

Perec fahéjas cukorral, sütőtökkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3 dl víz
    • 2 ek méz
    • 2,5 dkg élesztő
    • 60 dkg finomliszt
    • 20 dkg kanadai sütőtök püré
    • 1 kávéskanál só
    • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék (elhagyható)

    Szódás fürdő:

    • 1,5 l víz
    • 3 ek szódabikarbóna

    Szórás:

    • 10 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 1 ek fahéj

    Elkészítése:

    Langyos vízbe beletesszük a mézet, majd az élesztőt belemorzsolva felfuttatjuk benne.

    A lisztet, sót, mézes fűszert elkeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a pürét, majd lágy tésztává gyúrjuk. Fontos, hogy ne legyen ragadós, de lágy maradjon!

    A tésztát meleg helyen kb 30 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk, kicsit kinyomkodjuk belőle a levegőt. Kb 12 egyenlő részre osztjuk. A kis részeket egyenéknt kb 40 cm-es rudakká sodorjuk, majd perec formára hajtjuk.

    A kész pereceket újabb 15 percig pihentetjük.

    Irány a fürdő! Egy magasabb lábasba feltesszük a vizet forralni, majd beletesszük a szódabikarbónát. Vigyázzunk, mert forrásban felhabzik, és ki is futhat! Óvatosan bánjunk vele!

    Egyesével 30 másodpercre beletesszük a fürdőbe a pereceket. Szűrőlapáttal kivesszük, szalvétára tesszük, lecsöpögtetjük.

    Amikor megszikkadtak, sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a pereceket, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, 15-20 perc múlva, amikor szép barnára sültek, kivesszük.

    A szórás következik. A vajat megmelegítjük, de csak annyira, hogy folyós legyen (nem kell forralni!).

    A cukrot és a fahéjat összekeverjük. A pereceket, amikor langyosak, ecsettel lekenjük a vajjal és fahéjas cukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá