Parlament szelet recept
Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
A piskótához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 14 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 7 evőkanál darált dió
- 1 tasak sütőpor
- 25 dkg dió (egész vagy fél darabos)
A krémhez:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 14 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 50 ml víz
- 4 dl habtejszín
- 10 g zselatin
Az összeállításhoz:
- 20 dkg háztartási, szögletes keksz
- 30 dkg nutella
- 1 dl kávé
A tetejére:
- 1 púpozott evőkanál kakaópor
Elkészítése:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a darabos diót egyenletesen rászórjuk. Sütőbe toljuk 170 fokon pár perc alatt megpörköljük, majd kihűtjük.
A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A lisztet, diót, sütőport elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukros tojáshabhoz és óvatosan elkeverjük.
Ráöntjük a masszát a kihűlt, tepsiben várakozó dióra. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A megsült lapot egy tálcára borítjuk és a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tojássárgákat összekeverjük a cukrokkal és vízgőz fölött addig főzzük, míg besűrűsödik. Akkor jó, ha belemártod a főzőkanál nyelét és nem folyik le, hanem keményen áll a végén a krém, majd hagyjuk kihűlni.
A zselatint a vízben feloldjuk és felforrósítjuk, feloldjuk, de nem forraljuk. A habtejszínt felverjük és belekavarjuk a zselatint meg a tojáskrémet.
A piskótára rákenjük egyenletesen a nutellát, majd kitesszük kávéba mártott keksszel. Erre kerül a krém. Cukrozatlan kakaóporral egyenletesen megszórjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap éles késsel szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









