Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párizsi süveg recept

Párizsi süveg
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 12 dkg liszt
    • 8 dkg vaj
    • 6 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4-5 dkg darált dió

    A krémhez:

    • 15 dkg cukor
    • 0,75 dl víz
    • 22,5 dkg vaj
    • 7,5 dkg holland kakaópor

    A bevonáshoz:

    • 20 dkg étcsokoládé
    • dió apróra vágva

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.

    Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük (kb 10-12 perc 180 fokon),majd hagyjuk kihűlni (40 korong lett ebből az adagból).

    A krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk. Ha a cukor elolvad ,hozzáadunk 5 dkg vajat és a kakaóport,majd ezzel együtt még egy percig főzzük. Kevergetve teljesen kihűtjük.

    Ha kihűlt, hozzáadjuk a maradék vajat és géppel kihabosítjuk.

    Nyomózsákba töltjük a kész krémet és a linzerkorongokra kis kúpokat formálunk belőle.

    Hűtőbe tesszük dermedni, majd, ha megdermedt megmártjuk a gőz felett megolvasztott csokoládéban.

    A csokoládé dermedése előtt megszórhatjuk apróra vágott dióval vagy pisztáciával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá