Párizsi süveg

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 12 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 4-5 dkg darált dió

A krémhez:

  • 15 dkg cukor
  • 0,75 dl víz
  • 22,5 dkg vaj
  • 7,5 dkg holland kakaópor

A bevonáshoz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • dió apróra vágva

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.

Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük (kb 10-12 perc 180 fokon),majd hagyjuk kihűlni (40 korong lett ebből az adagból).

A krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk. Ha a cukor elolvad ,hozzáadunk 5 dkg vajat és a kakaóport,majd ezzel együtt még egy percig főzzük. Kevergetve teljesen kihűtjük.

Ha kihűlt, hozzáadjuk a maradék vajat és géppel kihabosítjuk.

Nyomózsákba töltjük a kész krémet és a linzerkorongokra kis kúpokat formálunk belőle.

Hűtőbe tesszük dermedni, majd, ha megdermedt megmártjuk a gőz felett megolvasztott csokoládéban.

A csokoládé dermedése előtt megszórhatjuk apróra vágott dióval vagy pisztáciával.