Hozzávalók:
Tésztához:
A krémhez:
A bevonáshoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük (kb 10-12 perc 180 fokon),majd hagyjuk kihűlni (40 korong lett ebből az adagból).
A krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk. Ha a cukor elolvad ,hozzáadunk 5 dkg vajat és a kakaóport,majd ezzel együtt még egy percig főzzük. Kevergetve teljesen kihűtjük.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a maradék vajat és géppel kihabosítjuk.
Nyomózsákba töltjük a kész krémet és a linzerkorongokra kis kúpokat formálunk belőle.
Hűtőbe tesszük dermedni, majd, ha megdermedt megmártjuk a gőz felett megolvasztott csokoládéban.
A csokoládé dermedése előtt megszórhatjuk apróra vágott dióval vagy pisztáciával.