Párizsi krémes tekercs recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
Krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg cukor
- 10 dkg kakaópor
- 20 dkg vaj
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Összeforgatjuk, majd a lisztet egy fakanállal könnyedén hozzákeverjük.
31 × 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Egy nagy konyharuhát porcukorral meghintünk, a piskótát még melegen rátesszük, és szorosan feltekerjük. A konyharuhában hagyjuk kihűlni.
Krém készítés:
A tejszínt a cukorral lassú tűznél forraljuk addig, míg a cukor elolvad. Ezután a kakaóporral és 5 dkg vajjal összefőzzük.
A főzött krémet kihűtjük,majd a 15 dkg vajjal habosra keverjük.
A kihűlt piskótát kibontjuk a konyharuhából, és a krémmel bekenjük, majd újra feltekerjük.
A bevonáshoz is hagyunk a krémből egy keveset.
Egy tálcára helyezzük, és a megmaradt krémmel bevonjuk. Behűtve kínáljuk.
A párizsi krémes tekercs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 23 g