Párizsi krémes tekercs recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
Krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg cukor
- 10 dkg kakaópor
- 20 dkg vaj
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Összeforgatjuk, majd a lisztet egy fakanállal könnyedén hozzákeverjük.
31 × 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Egy nagy konyharuhát porcukorral meghintünk, a piskótát még melegen rátesszük, és szorosan feltekerjük. A konyharuhában hagyjuk kihűlni.
Krém készítés:
A tejszínt a cukorral lassú tűznél forraljuk addig, míg a cukor elolvad. Ezután a kakaóporral és 5 dkg vajjal összefőzzük.
A főzött krémet kihűtjük,majd a 15 dkg vajjal habosra keverjük.
A kihűlt piskótát kibontjuk a konyharuhából, és a krémmel bekenjük, majd újra feltekerjük.
A bevonáshoz is hagyunk a krémből egy keveset.
Egy tálcára helyezzük, és a megmaradt krémmel bevonjuk. Behűtve kínáljuk.
A párizsi krémes tekercs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

