Párizsi krémes tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Párizsi krémes tekercs

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek finomliszt

Krémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 20 dkg vaj

Elkészítése:

 

Piskóta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Összeforgatjuk, majd a lisztet egy fakanállal könnyedén hozzákeverjük.

31 × 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Egy nagy konyharuhát porcukorral meghintünk, a piskótát még melegen rátesszük, és szorosan feltekerjük. A konyharuhában hagyjuk kihűlni.

Krém készítés:

A tejszínt a cukorral lassú tűznél forraljuk addig, míg a cukor elolvad. Ezután a kakaóporral és 5 dkg vajjal összefőzzük.

A főzött krémet kihűtjük,majd a 15 dkg vajjal habosra keverjük.
A kihűlt piskótát kibontjuk a konyharuhából, és a krémmel bekenjük, majd újra feltekerjük.

A bevonáshoz is hagyunk a krémből egy keveset.

Egy tálcára helyezzük, és a megmaradt krémmel bevonjuk. Behűtve kínáljuk.