Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Panettone recept

Panettone
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 10 dkg cukor
    • 3 dl tej
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg vaj olvasztott, de nem meleg
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg mazsola
    • 5-5 dkg narancs és citromhéj vagy bármilyen cukrozott gyümölcs (én aszalt sárgadinnyét és áfonyát is tettem bele)

    Tetejére:

    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, majd egy órán át kelesztjük.

    Addig előkerítünk egy formát, ami alkalmas lesz a sütéshez. Keressünk egy kb 18 cm átmérőjű fazekat, tortaformát amit a sütőbe is betehetünk. A lényeg, hogy legalább 20 cm magas legyen. Ha nincs ilyenünk, akkor hajtogassunk sütőpapírt, amivel megmagasíthatjuk az edény peremét. A formát alaposan kivajazzuk, a sütőpapírt is jól kenjük ki.

    A megkelt tésztát, lisztezett deszkára borítjuk és enyhén átgyúrjuk. A formába tesszük és újra a duplájára kelesztjük. A tetejét kereszt alakban bevágjuk és előmelegített sütőben az alcsó rácson 210 fokon 10 percig sütjük, majd csökkentjük a hőmérsékletet 165 fokra és további 35 percig sütjük.

    Ekkor kivesszük és a vágás mentén a vaníliás cukorral összekevert olvasztott vajjal gazdagon meglocsoljuk és kb 15 percre visszatoljuk.

    A panettone kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 329 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 45 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá