Hozzávalók:
Tészta:
Tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, majd egy órán át kelesztjük.
Addig előkerítünk egy formát, ami alkalmas lesz a sütéshez. Keressünk egy kb 18 cm átmérőjű fazekat, tortaformát amit a sütőbe is betehetünk. A lényeg, hogy legalább 20 cm magas legyen. Ha nincs ilyenünk, akkor hajtogassunk sütőpapírt, amivel megmagasíthatjuk az edény peremét. A formát alaposan kivajazzuk, a sütőpapírt is jól kenjük ki.
A megkelt tésztát, lisztezett deszkára borítjuk és enyhén átgyúrjuk. A formába tesszük és újra a duplájára kelesztjük. A tetejét kereszt alakban bevágjuk és előmelegített sütőben az alcsó rácson 210 fokon 10 percig sütjük, majd csökkentjük a hőmérsékletet 165 fokra és további 35 percig sütjük.
Ekkor kivesszük és a vágás mentén a vaníliás cukorral összekevert olvasztott vajjal gazdagon meglocsoljuk és kb 15 percre visszatoljuk.