Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarackos galette recept

Őszibarackos galette
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 1-2 ek tejföl
    • 1 ek hideg víz
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 4-5 őszibarack
    • 2-3 marék dió
    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • reszelt citromhéj
    • 1 tojás a tészta lekenéséhez

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük el a csipet sóval, majd a hideg vajjal morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt és a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (A tejfölt kanalanként adjuk hozzá, mert lehet nem kell mind,)
    Ezután csomagoljuk be fóliába, és tegyük be a hűtőbe legalább 30 percre.
    Közben elő lehet készíteni a tölteléket és az őszibarackot.

    A diót egy teflon serpenyőben állandó kevergetés mellett pörköljük aranybarnára. Ezután hűtsük ki, majd daráljuk le.

    A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd keverjük hozzá a darált diót is.

    A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra. Vágjunk ki belőle négy egyforma nagyságú kört. (Én egy fedőt tettem a tésztára, és azt vágtam körbe.)

    A tésztakörök közepére kenjük rá a mascarponés-diós tölteléket, majd helyezzük rá a felszeletelt őszibarackot. Ezután az üresen maradt tésztát hajtogassuk fel a töltelékre.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a megtöltött tésztákat. Kenjük le felvert egész tojással, és szórjuk meg darabolt dióval.

    Tegyük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig, hogy szép aranybarnára süljön a tészta. (Én légkeverés 150 fokon, 25 percig sütöttem.)

    Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

    A Őszibarackos galette kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 282 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 25 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek