Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A lisztet keverjük el a csipet sóval, majd a hideg vajjal morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt és a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (A tejfölt kanalanként adjuk hozzá, mert lehet nem kell mind,)
Ezután csomagoljuk be fóliába, és tegyük be a hűtőbe legalább 30 percre.
Közben elő lehet készíteni a tölteléket és az őszibarackot.
A diót egy teflon serpenyőben állandó kevergetés mellett pörköljük aranybarnára. Ezután hűtsük ki, majd daráljuk le.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd keverjük hozzá a darált diót is.
A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra. Vágjunk ki belőle négy egyforma nagyságú kört. (Én egy fedőt tettem a tésztára, és azt vágtam körbe.)
A tésztakörök közepére kenjük rá a mascarponés-diós tölteléket, majd helyezzük rá a felszeletelt őszibarackot. Ezután az üresen maradt tésztát hajtogassuk fel a töltelékre.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a megtöltött tésztákat. Kenjük le felvert egész tojással, és szórjuk meg darabolt dióval.
Tegyük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig, hogy szép aranybarnára süljön a tészta. (Én légkeverés 150 fokon, 25 percig sütöttem.)
Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.