Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarackos cobbler recept

Őszibarackos cobbler
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg kristálycukor
    • 1 kk sütőpor
    • 1 mk fahéj
    • 10 dkg vaj
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl habtejszín
    • csipet só

    Gyümölcsös réteghez:

    • 60 dkg őszibarack
    • 3 csapott ek étkezési keményítő
    • 2 ek cukor
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 10 dkg durvára tört dió
    • 1 ek cukor (a tetejére a szóráshoz!)

    Elkészítése:

    A tésztát az adott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és fél órára hűtőbe tesszük. Laza, lágy tésztát fogunk kapni.

    Előkészítjük az őszibarackot, megmossuk, kimagozzuk, összedaraboljuk. Beleforgatjuk a cukor és keményítő keverékébe és a kivajazott tálunkba tesszük.

    A tésztából diónyi gömböket formálva szépen a gyümölcsös keverékre sorakoztatjuk. Durvára tört diós cukros keverékkel meghintjük. A tészta gömbök sütés közben megnőnek nem baj ha szellősen tesszük őket.

    Meghintjük cukor-dió keverékkel és előmelegített sütőben 175 fokon, 25-30 perc alatt pirosas barnára sütjük. Már langyosan is kanalazhatjuk, de igazán hidegen finom és akkor szépen szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá