Őszibarackos cobbler

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 kk sütőpor
  • 1 mk fahéj
  • 10 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • 1 dl habtejszín
  • csipet só

Gyümölcsös réteghez:

  • 60 dkg őszibarack
  • 3 csapott ek étkezési keményítő
  • 2 ek cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 10 dkg durvára tört dió
  • 1 ek cukor (a tetejére a szóráshoz!)

Elkészítése:

A tésztát az adott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és fél órára hűtőbe tesszük. Laza, lágy tésztát fogunk kapni.

Előkészítjük az őszibarackot, megmossuk, kimagozzuk, összedaraboljuk. Beleforgatjuk a cukor és keményítő keverékébe és a kivajazott tálunkba tesszük.

A tésztából diónyi gömböket formálva szépen a gyümölcsös keverékre sorakoztatjuk. Durvára tört diós cukros keverékkel meghintjük. A tészta gömbök sütés közben megnőnek nem baj ha szellősen tesszük őket.

Meghintjük cukor-dió keverékkel és előmelegített sütőben 175 fokon, 25-30 perc alatt pirosas barnára sütjük. Már langyosan is kanalazhatjuk, de igazán hidegen finom és akkor szépen szeletelhető.