Hozzávalók:
Tésztához:
Gyümölcsös réteghez:
Elkészítése:
A tésztát az adott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és fél órára hűtőbe tesszük. Laza, lágy tésztát fogunk kapni.
Előkészítjük az őszibarackot, megmossuk, kimagozzuk, összedaraboljuk. Beleforgatjuk a cukor és keményítő keverékébe és a kivajazott tálunkba tesszük.
A tésztából diónyi gömböket formálva szépen a gyümölcsös keverékre sorakoztatjuk. Durvára tört diós cukros keverékkel meghintjük. A tészta gömbök sütés közben megnőnek nem baj ha szellősen tesszük őket.
Meghintjük cukor-dió keverékkel és előmelegített sütőben 175 fokon, 25-30 perc alatt pirosas barnára sütjük. Már langyosan is kanalazhatjuk, de igazán hidegen finom és akkor szépen szeletelhető.