Őszibarack recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1-1,2 dl tej
A töltelékhez:
- 40-50 ml tej
- 3 evőkanál sárgabaracklekvár
- 1 kávéskanál rumaroma
- 1 teáskanál kakaópor
- 2-3 teáskanál porcukor
A díszítéshez:
- vérnarancs aroma
- zöld mandula aroma
- kristálycukor
- mentalevél
Elkészítése:
A tésztához a száraz alapanyagokat a vajjal elmorzsoljuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.
Alaposan átgyúrjuk és diónyi gombócokat formázunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk.
180 fokos sütőben megsütjük világosra kb 10-12 perc alatt. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert kemény lesz a tészta!
Ha kihűltek a sütigolyók (én langyosan szoktam) akkor a lapos oldaluk felől kikaparjuk a belsejüket.
Az így kapott morzsához adjuk a lekvárt, a rumaromát, a porcukrot, a kakaót és a tejet. Elkeverjük és ha túl keménynek találjuk, még pluszban adunk hozzá tejet.
A masszát visszatöltjük a kivájt gombócokba és kettőt-kettőt összeragasztunk. Egyik oldalukat kevés vízzel elkvert vérnarancs a másikat pedig kevés vízzel elkevert mandulaaromába mártjuk, majd kristálycukorba forgatjuk.
Mentalevéllel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »