Oreos, fehércsokis, mascarponés krémes recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 púpozott evőkanál porcukor
- 4 csapott evőkanál finomliszt
- 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 teáskanál étolaj
- 2 kávéskanál sütőpor
Krém:
- 200 ml habtejszín
- 250 g mascarpone
- 2,5 dl tej
- 1 cs fehércsokoládés pudingpor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 8 db oreo keksz
Máz:
- 10 dkg csokoládé
- 3 dkg vaj
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és az étolajat, majd óvatosan összeforgatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport, majd a tojásos masszához forgatjuk óvatosan.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk.
180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). A sütőpapírt lehúzzuk a lapról és kihűtjük.
A kihűlt piskótát két lapra vágjuk (akár külön-külön is kisüthetjük a lapokat és akkor nem kell ketté vágni).
A pudingport a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük a mascarponéval, majd a kihűlt pudinggal kihabosítjuk.
Egy keveset féreteszünk belőle a díszítéshez.
A kekszeket aprítógépben összetörjük, majd a krémhez keverjük.
Az egyik lapot tálcára helyezzük, rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal.
A csokoládét a vajjal, étolajjal mikróban felolvasztjuk, majd simára keverjük. A sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, kicsit megrázogatjuk a tálcát, hogy mindenhol szép egyenletes legyen a bevonat.
Hagyjuk megdermedni. Forró vízbe mártott késsel bejelöljük a szeleteket.
Hűtőbe tesszük egy jó órára. Ekkor már a bejelölt szeleteket szépen áttudjuk vágni. A félretett krémből kis habrózsákat nyomunk a szeletek közepére.