Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oreos, fehércsokis, mascarponés krémes recept

Oreos, fehércsokis, mascarponés krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
14 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 púpozott evőkanál porcukor
    • 4 csapott evőkanál finomliszt
    • 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 2 teáskanál étolaj
    • 2 kávéskanál sütőpor

    Krém:

    • 200 ml habtejszín
    • 250 g mascarpone
    • 2,5 dl tej
    • 1 cs fehércsokoládés pudingpor
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 8 db oreo keksz

    Máz:

    • 10 dkg csokoládé
    • 3 dkg vaj
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és az étolajat, majd óvatosan összeforgatjuk.

    A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport, majd a tojásos masszához forgatjuk óvatosan.

    Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk.

    180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). A sütőpapírt lehúzzuk a lapról és kihűtjük.

    A kihűlt piskótát két lapra vágjuk (akár külön-külön is kisüthetjük a lapokat és akkor nem kell ketté vágni).

    A pudingport a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük a mascarponéval, majd a kihűlt pudinggal kihabosítjuk.
    Egy keveset féreteszünk belőle a díszítéshez.

    A kekszeket aprítógépben összetörjük, majd a krémhez keverjük.

    Az egyik lapot tálcára helyezzük, rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal.

    A csokoládét a vajjal, étolajjal mikróban felolvasztjuk, majd simára keverjük. A sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, kicsit megrázogatjuk a tálcát, hogy mindenhol szép egyenletes legyen a bevonat.

    Hagyjuk megdermedni. Forró vízbe mártott késsel bejelöljük a szeleteket.

    Hűtőbe tesszük egy jó órára. Ekkor már a bejelölt szeleteket szépen áttudjuk vágni. A félretett krémből kis habrózsákat nyomunk a szeletek közepére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá