Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Máz:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és az étolajat, majd óvatosan összeforgatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport, majd a tojásos masszához forgatjuk óvatosan.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk.
180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). A sütőpapírt lehúzzuk a lapról és kihűtjük.
A kihűlt piskótát két lapra vágjuk (akár külön-külön is kisüthetjük a lapokat és akkor nem kell ketté vágni).
A pudingport a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük a mascarponéval, majd a kihűlt pudinggal kihabosítjuk.
Egy keveset féreteszünk belőle a díszítéshez.
A kekszeket aprítógépben összetörjük, majd a krémhez keverjük.
Az egyik lapot tálcára helyezzük, rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal.
A csokoládét a vajjal, étolajjal mikróban felolvasztjuk, majd simára keverjük. A sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, kicsit megrázogatjuk a tálcát, hogy mindenhol szép egyenletes legyen a bevonat.
Hagyjuk megdermedni. Forró vízbe mártott késsel bejelöljük a szeleteket.
Hűtőbe tesszük egy jó órára. Ekkor már a bejelölt szeleteket szépen áttudjuk vágni. A félretett krémből kis habrózsákat nyomunk a szeletek közepére.