Oreos, fehércsokis, mascarponés krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
14 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Oreos, fehércsokis, mascarponés krémes

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 púpozott evőkanál porcukor
  • 4 csapott evőkanál finomliszt
  • 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 teáskanál étolaj
  • 2 kávéskanál sütőpor

Krém:

  • 200 ml habtejszín
  • 250 g mascarpone
  • 2,5 dl tej
  • 1 cs fehércsokoládés pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 8 db oreo keksz

Máz:

  • 10 dkg csokoládé
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és az étolajat, majd óvatosan összeforgatjuk.

A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport, majd a tojásos masszához forgatjuk óvatosan.

Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk.

180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). A sütőpapírt lehúzzuk a lapról és kihűtjük.

A kihűlt piskótát két lapra vágjuk (akár külön-külön is kisüthetjük a lapokat és akkor nem kell ketté vágni).

A pudingport a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük a mascarponéval, majd a kihűlt pudinggal kihabosítjuk.
Egy keveset féreteszünk belőle a díszítéshez.

A kekszeket aprítógépben összetörjük, majd a krémhez keverjük.

Az egyik lapot tálcára helyezzük, rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal.

A csokoládét a vajjal, étolajjal mikróban felolvasztjuk, majd simára keverjük. A sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, kicsit megrázogatjuk a tálcát, hogy mindenhol szép egyenletes legyen a bevonat.

Hagyjuk megdermedni. Forró vízbe mártott késsel bejelöljük a szeleteket.

Hűtőbe tesszük egy jó órára. Ekkor már a bejelölt szeleteket szépen áttudjuk vágni. A félretett krémből kis habrózsákat nyomunk a szeletek közepére.