Omlós linzerkarika recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 tk sütőpor
- fél narancs és fél citrom reszelt héja
- csipet só
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük porcukrot és vaníliás cukrot, sütőport és sót. Hozzáadjuk a vajat vagy margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a narancs és citrom héját, elkeverjük, majd a tojássárgájával összeállítjuk a tésztát. Kitartóan kell gyúrni, össze fog állni!
Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
A pihentetés után enyhén lisztezett deszkára tesszük és kb 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk. Vigyázat, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog!
A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral fedett tepsire tesszük, majd 180 fokon, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt világosra sütjük. Nem baj ha még puha, mert állás közben megkeményedik.
Ha kihűltek a megsült tészták, akkor egy telit és egy lyukasat lekvárral megtöltünk.
Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










