Omlós, diós linzer recept

Hozzávalók:
- 300 g finomliszt
- 200 g vaj (hideg)
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 100 g finomra darált dió
Továbbá:
- lekvár a töltéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet, sütőport, a darált diót, a porcukrot és a vaníliás cukrot egy nagy tálban, majd adjuk hozzá az apróra vágott vajat és gyors mozdulatokkal morzsoljuk el. Adjuk hozzá a tojássárgáját és gyúrjuk össze, amíg homogén tésztát nem kapunk.
Formázzunk a tésztából gombócot és csomagoljuk folpackba, majd tegyük a tésztát hűtőbe legalább 30 percre, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
Sütés, formázás:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből és nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra kissé lisztezett felületen.
Szaggassunk linzer formákat a tésztából. Tegyük a kiszaggatott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire és süssük aranybarnára, körülbelül 10-12 perc alatt.
Összeállítás:
Kenjünk kevés lekvárt a teli linzer alapokra, majd helyezzük rá a lyukas tetejű darabokat. Szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
A linzerek néhány nap pihentetéssel még finomabbak lesznek, mivel a lekvár így átjárja egészen a tésztát. Bármilyen lekvárral tölthető. Én most málna lekvárral készítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »