Hozzávalók:
Továbbá:
Elkészítése:
Keverjük össze a lisztet, sütőport, a darált diót, a porcukrot és a vaníliás cukrot egy nagy tálban, majd adjuk hozzá az apróra vágott vajat és gyors mozdulatokkal morzsoljuk el. Adjuk hozzá a tojássárgáját és gyúrjuk össze, amíg homogén tésztát nem kapunk.
Formázzunk a tésztából gombócot és csomagoljuk folpackba, majd tegyük a tésztát hűtőbe legalább 30 percre, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből és nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra kissé lisztezett felületen.
Szaggassunk linzer formákat a tésztából. Tegyük a kiszaggatott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire és süssük aranybarnára, körülbelül 10-12 perc alatt.
Kenjünk kevés lekvárt a teli linzer alapokra, majd helyezzük rá a lyukas tetejű darabokat. Szórjuk meg porcukorral.
A linzerek néhány nap pihentetéssel még finomabbak lesznek, mivel a lekvár így átjárja egészen a tésztát. Bármilyen lekvárral tölthető. Én most málna lekvárral készítettem.