Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Olasz citromos torta. recept

Olasz citromos torta.
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához

    • 25 dkg liszt
    • 25 dkg cukor
    • 25 dkg vaj
    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 citrom reszelt héja és kifacsart leve
    • fél zacskó sütőpor
    • 1 dl tejföl
    • 1 dl kefir vagy joghurt
    • fél mk. só
    • 1 mk. vaníliaaroma

    A mázhoz

    • 10 dkg mascarpone
    • 10 dkg porcukor
    • 1 citrom kifacsart leve

    Elkészítése:

    A mennyei citromtortához a cukrot a vajjal keverd habosra, majd egyesével add hozzá a tojássárgákat, ezt követően a vaníliaaromát, a citromlevet, majd a kefirt vagy joghurtot, végül a tejfölt. Keverd krémes állagúra. A tojásfehérjéből készíts kemény habot.

    Mérőedénybe mérd ki a lisztet, keverd el benne a sót, a sütőport és a reszelt citromhéjat. Add hozzá a vajas krémet, végül a tojáshabot – óvatosan, nehogy összetörjön – szintén keverd a torta tésztájába.

    Öntsd a sütemény sűrű krémes tésztáját a tepsibe vagy tortaformába, told a sütőbe és süsd 45-50 percig, amíg szépen megpirul a teteje és a közepe is megsül.

    A sütőt zárd el, de hagyd a süteményt a sütőben, amelynek ajtaját résnyire hagyd nyitva.

    Közben készítsd el a mázat, amelyhez a mascarponét keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá a citromlevet is. Ízlésesen, szépen elrendezve kend a mázat a még langyos citromtortára.

    Miután teljesen kihűlt, szeletelve vanília és/vagy citromfagylalttal kínálhatod.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá