Olasz citromos torta.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 3 nagyobb tojás
  • 2 citrom reszelt héja és kifacsart leve
  • fél zacskó sütőpor
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl kefir vagy joghurt
  • fél mk. só
  • 1 mk. vaníliaaroma

A mázhoz

  • 10 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom kifacsart leve

Elkészítése:

A mennyei citromtortához a cukrot a vajjal keverd habosra, majd egyesével add hozzá a tojássárgákat, ezt követően a vaníliaaromát, a citromlevet, majd a kefirt vagy joghurtot, végül a tejfölt. Keverd krémes állagúra. A tojásfehérjéből készíts kemény habot.

Mérőedénybe mérd ki a lisztet, keverd el benne a sót, a sütőport és a reszelt citromhéjat. Add hozzá a vajas krémet, végül a tojáshabot – óvatosan, nehogy összetörjön – szintén keverd a torta tésztájába.

Öntsd a sütemény sűrű krémes tésztáját a tepsibe vagy tortaformába, told a sütőbe és süsd 45-50 percig, amíg szépen megpirul a teteje és a közepe is megsül.

A sütőt zárd el, de hagyd a süteményt a sütőben, amelynek ajtaját résnyire hagyd nyitva.

Közben készítsd el a mázat, amelyhez a mascarponét keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá a citromlevet is. Ízlésesen, szépen elrendezve kend a mázat a még langyos citromtortára.

Miután teljesen kihűlt, szeletelve vanília és/vagy citromfagylalttal kínálhatod.