Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nutellás szelet recept

Nutellás szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 1 dl olaj
    • 1,25 dl tej
    • 15 dkg finomliszt
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 1,5 teáskanál sütőpor
    • csipet só

    Krém:

    • 2 dl habtejszín
    • 17,5 dkg nutella
    • 25 dkg mascarpone

    Máz:

    • 0,5 dl tejszín
    • 5 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg nutella

    Elkészítése:

    Tészta:

    Egy 20*25 cm-es tepsit vagy keretet sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (alsó-felső sütéssel).

    A tojásokat a sóval elkezdjük kikeverni, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd összekeverjük. A lisztet, kakaóport, sütőport a tojásokhoz adjuk és elkeverjük benne.

    A tésztát a tepsibe öntjük és 20–22 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A megsült lapot kihűtjük.

    Krém:

    A mascarponét és a nutellát összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és felverjük krémmé.

    A kész krémet a lapra simítjuk, majd hűtőbe tesszük minimum egy órára.

    Máz:

    A csokit, tejszínt és a nutellát alacsony lángon összeolvasztjuk, majd mikor langyosra hűlt elterítjük a krém tetején. Visszítesszük a hűtőbe pár órára vagy egy éjszakára.

    Tálalás:

    Éles késsel kockára vagy szeletekre vágjuk és ízlés szerint díszítjük, majd tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek